Izjava o privatnosti

Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu „web stranica”) omogućuje Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, OIB:56386591827 (u daljnjem tekstu „mi”). Za više informacija o davatelju web stranice pogledajte naš impressum.

A. Rukovanje osobnim podacima

U nastavku Vam želimo pružiti informacije o tome kako postupamo s Vašim osobnim podacima kada koristite našu web stranicu. Osim ako je drugačije naznačeno u sljedećim poglavljima, pravna osnova za rukovanje Vašim osobnim podacima proizlazi iz činjenice da je takvo postupanje nužno za omogućivanje funkcionalnosti web stranice koje ste zatražili (članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

I. Upotreba naše web stranice

1. Pristupanje našoj web stranici

Kada otvorite našu web stranicu, Vaš će preglednik prenijeti određene informacije na naš web poslužitelj. To se radi zbog tehničkih razloga i nužno je kako bismo Vam učinili tražene informacije dostupnima. Kako bi Vam se olakšao pristup web stranici, prikupljaju se, nakratko pohranjuju i upotrebljavaju sljedeće informacije:

 • IP adresa
 • datum i vrijeme pristupa
 • razlika u vremenskoj zoni u odnosu na vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • sadržaj zahtjeva (specifično mjesto)
 • status pristupa / šifra HTTP statusa
 • količina prenesenih podataka
 • web stranica koja traži pristup
 • preglednik, postavke jezika, verzija operativnog sustava softvera i površine preglednika

Nadalje, kako bismo zaštitili svoje legitimne interese, pohranit ćemo takve informacije na ograničeno vrijeme kako bismo mogli pokrenuti praćenje osobnih podataka u slučaju stvarnog neovlaštenog pristupa ili pokušaja neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima (članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

2. Postavljanje kolačića

a) Što su kolačići?

Ova web stranica upotrebljava takozvane „kolačiće”. Kolačići su male tekstne datoteke koje su pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. željeni jezik ili postavke web stranice) koje Vaš preglednik može (ovisno o životnom vijeku kolačića) ponovno poslati nama prilikom sljedećeg posjeta našoj web stranici.

b) Kakve kolačiće koristimo?

Razlikujemo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalni kolačići, bez kojih bi se smanjila funkcionalnost naše web stranice i (2) dodatni kolačići koji se primjerice upotrebljavaju za analizu web stranica i marketinške svrhe. Sljedeća tablica sadrži detaljan opis dodatnih kolačića koje upotrebljavamo:

 

Cookies used for technical purpose

c) Podložno Vašoj privoli

Dodatne kolačiće upotrebljavamo samo ako dobijemo vašu prethodnu privolu (članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka). Prilikom prvog pristupa našoj web stranici, pojavit će se natpis u kojem će se od Vas zatražiti da nam date svoju privolu za postavljanje dodatnih kolačića. Ako date svoju privolu, postavit ćemo kolačić na Vaše računalo i natpis se neće više pojavljivati dok je kolačić aktivan. Nakon isteka životnog vijeka kolačića ili ako namjerno izbrišete kolačić, natpis će se ponovo pojaviti kada sljedeći put posjetite našu web stranicu i ponovo zatražiti Vašu suglasnost.

d) Kako spriječiti postavljanje kolačića

Možete se, naravno, koristiti našom web stranicom bez postavljanja ikakvih kolačića. U svom pregledniku u bilo kojem trenutku možete konfigurirati ili potpuno deaktivirati upotrebu kolačića. To, međutim, može dovesti do ograničavanja funkcija ili imati štetan učinak na pristupačnost naše web stranice. Možete se u bilo kojem trenutku usprotiviti postavljanju dodatnih kolačića korištenjem odgovarajuće opcije prigovora navedene u gornjoj tablici.

3. Analiza web stranice s Googleom

Naša se web stranica koristi uslugom mrežne analize društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google”).

Google će analizirati kako upotrebljavate našu web stranicu u naše ime. Za tu se svrhu koristimo kolačićima koji su dNaša se web stranica koristi uslugom mrežne analize društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google”).

Google će analizirati kako upotrebljavate našu web stranicu u naše ime. Za tu se svrhu koristimo kolačićima koji su detaljnije opisani u tablici iznad. Informacije koje Google prikupi u vezi s uporabom naše web stranice (npr. referentni URL, naše web-stranice koje posjetite, vrsta preglednika, postavke jezika, operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će prenesene na Googleov poslužitelj u SAD-u gdje će se pohraniti i analizirati. Odgovarajući rezultati potom će nam biti dostupni u anonimiziranom obliku. Vaši podaci o korištenju neće se povezati s Vašom potpunom IP adresom tijekom ovog procesa. Na web stranici smo aktivirali funkciju anonimizacije IP-a koju nudi Google te koja će izbrisati posljednjih 8 bitova (vrsta IPv4) ili posljednjih 80 bitova (vrsta IPv6) Vaše IP adrese nakon svakog prijenosa podataka Googleu. Nadalje, Google jecertificiran u skladu s europsko-američkim sustavom zaštite privatnosti, čime se osigurava održavanje odgovarajuće razine zaštite podataka u odnosu na obradu osobnih podataka od strane Googlea u SAD-u.

Možete povući svoju suglasnost za korištenje mrežne analize u bilo kojem trenutku tako da preuzmete i instalirate navedeni Googleov dodatak za preglednik ili upravljanjem svojim suglasnostima u tablici iznad te će se u tom slučaju postaviti kolačić za isključivanje. Obje opcije spriječit će primjenu mrežne analize samo dok upotrebljavate preglednik gdje ste instalirali dodatak i ako ne izbrišete kolačić za isključivanje.

4. Oglašavanje u skladu s mrežnim ponašanjem korisnika s Googleom

Ova se web stranica koristi uslugom oglašavanja u skladu s mrežnim ponašanjem korisnika društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google”).

Google će analizirati kako upotrebljavate našu web stranicu. Za tu se svrhu Google koristi kolačićima koji su detaljnije opisani u tablici iznad. Informacije koje Google prikupi u vezi s uporabom naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje posjetite, vrsta preglednika, postavke jezika, operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će prenesene na Googleov poslužitelj u SAD-u gdje će se pohraniti i analizirati. Naš partner Google i mi upotrijebit ćemo te informacije kako bismo bolje prilagodili oglase Vama i Vašim interesima, ograničili broj prikaza istog oglasa, procijenili učinkovitost promotivnih kampanja i bolje razumjeli ponašanje posjetitelja nakon gledanja određenog oglasa. Kada posjetite drugu web stranicu iz takozvane „Googleove prikazivačke mreže”, mogu Vam se prikazati skočni prozori koji su prilagođeni Vašim interesima na temelju informacija prikupljenih na našoj web stranici.

Google je certificiran u skladu s europsko-američkim sustavom zaštite privatnosti, čime se osigurava održavanje odgovarajuće razine zaštite podataka u odnosu na obradu osobnih podataka od strane Googlea u SAD-u.

Možete povući svoju suglasnost za takav prijenos informacija Googleu u svrhu oglašavanja u skladu s mrežnim ponašanjem korisnika u bilo kojem trenutku upravljanjem svojim suglasnostima u tablici iznad te će se u tom slučaju postaviti kolačić za isključivanje ili tako da preuzmete i instalirate Googleov dodatak za preglednik koji pruža Google. Obje opcije spriječit će usluge oglašavanja u skladu s mrežnim ponašanjem korisnika samo dok upotrebljavate preglednik gdje ste instalirali dodatak i ako ne izbrišete kolačić za isključivanje.

Google je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka koje Google prikuplja izravno s naše web stranice za usluge oglašavanja u skladu s mrežnim ponašanjem korisnika. Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u mogućnosti pružiti obvezujuće informacije o opsegu i svrsi takve obrade Vaših osobnih podataka. Zato posjetite Googleove informacije o privatnosti podataka kako biste dobili dodatne informacije o tome kako Google obrađuje Vaše osobne podatke i koliko dugo. Za vrijeme pripreme ove izjave o privatnosti, Googleove informacije bile su dostupne u Googleovim smjernicama za zaštitu podataka za oglašavanje.

5. Informacije o nuspojavama i pritužbama na kvalitetu

Ova web stranica nije namijenjena niti osmišljena za komunikaciju o nuspojavama, nedostatku terapijskog učinka, pogreškama u liječenju, proizvodima sa sivog tržišta / krivotvorenim lijekovima, pogrešnoj upotrebi ili upotrebi lijeka izvan odobrenih indikacija , pritužbama na kvalitetu i/ili drugim problemima koji se odnose na sigurnost ili kvalitetu proizvoda društva Bayer. Ako želite prijaviti nuspojave ili sumnju na neispravnost u kvaliteti proizvoda, molimo Vas kontaktirajte zdravstvenog radnika (Vašeg liječnika ili ljekarnika), Agenciju za lijekove i medicinske proizvode, a isto možete prijaviti na e-mail: pv.croatia@bayer.com ili mob: +385 99 2175 150.

Ako nam ipak prijavite neželjene nuspojave ili druge probleme koji se odnose na sigurnost ili kvalitetu proizvoda društva Bayer, bit ćemo zakonski dužni postupati u vezi s Vašom komunikacijom i možda ćemo Vas morati kontaktirati radi pojašnjenja. Nakon toga, možda ćemo morati obavijestiti nadležna zdravstvena tijela o problemima koje ste prijavili. U tom kontekstu, Vaši će se podaci proslijediti u pseudonimiziranom obliku, tj. neće se proslijediti informacije pomoću kojih Vas je moguće izravno identificirati. Možda ćemo također morati proslijediti pseudonimizirane obavijesti kompanijama iz naše grupe i partnerima s kojima surađujemo u mjeri u kojoj su oni također dužni obavijestiti nadležna zdravstvena tijela.

II. Prijenos osobnih podataka za naručenu obradu

Za obradu vaših osobnih podataka koristit ćemo se, do određene mjere, specijaliziranim ugovarateljima. Takve ugovaratelje pažljivo biramo i redovito pratimo. Na temelju ugovora za obradu podataka, osobne podatke obradit će isključivo prema našim uputama i strogo u skladu s našim smjernicama.

III. Prijenos podataka trećim stranama

Vaši će se podaci dijelom obrađivati i u zemljama izvan Europske unije („EU“) ili Europskog gospodarskog prostora („EEA“), koje mogu imati nižu razinu zaštite podataka od europskih zemalja. U takvim ćemo slučajevima osigurati dovoljnu razinu zaštite vaših podataka, npr. sklapanjem posebnih ugovora s našim ugovornim partnerima (kopija je dostupna na zahtjev), ili ćemo tražiti vaš izričiti pristanak na takvu obradu.

B. Informacije o Vašim pravima

Sljedeća prava su Vam općenito dostupna u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje pohranjujemo;
 • Pravo da zatražite ispravak, brisanje ili ograničenu obradu svojih osobnih podataka;
 • Pravo na ulaganje prigovora na obradu zbog naših vlastitih legitimnih interesa, javnog interesa ili izrade profila, osim u slučaju da smo u mogućnosti dokazati da postoje uvjerljivi legitimni razlozi koji imaju prednost pred Vašim interesima, pravima i slobodama ili da se takva obrada provodi za potrebe uspostave, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Pravo na prenosivost podataka;
 • Pravo na podnošenje pritužbe tijelu za zaštitu podataka;
 • U bilo kojem trenutku i s budućim učinkom možete povući svoju suglasnost za prikupljanje svojih osobnih podataka. Dodatne informacije potražite u prethodnim poglavljima s opisom obrade osobnih podataka na temelju Vaše suglasnosti.

Ako želite ostvariti svoja prava, uputite svoj zahtjev kontaktu koji je naveden u nastavku. → C.).

C. Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s privatnosti podataka, pošaljite poruku e-poštu na adresu zastita.podataka@bayer.com ili se obratite našem službeniku za zaštitu podataka na sljedeću adresu:

Osoba odgovorna za zaštitu osobnih podataka
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

D. Izmjena izjave o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati svoju izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj web stranici. Sve izmjene stupaju na snagu nakon objavljivanja na našoj web stranici. Zbog toga preporučujemo da redovito posjećujete našu web stranicu kako biste bili informirani o mogućim ažuriranjima.

Zadnje ažurirano: 12.10.2020.

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.