Izjava o privatnosti

Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu: „web stranica”) omogućuje Vam društvo Bayer d.o.o. (u daljnjem tekstu: „nas” ili „mi”). Za dodatne informacije o pružatelju web stranice pogledajte naš impressum.

Obrada osobnih podataka

U nastavku Vam želimo pružiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima kada koristite našu web stranicu. Osim ako nije drugačije navedeno u sljedećim poglavljima, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam funkcionalnosti web stranice koje ste zatražili bile dostupne (čl. 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Korištenje naše web stranice 

Pristupanje našoj web stranici 

Kada pristupite našoj web stranici, Vaš preglednik će prenijeti određene informacije na naš web poslužitelj. To se radi iz tehničkih razloga te je potrebno kako bismo Vam omogućili pristup traženim informacijama. Kako bi Vam se olakšao pristup web stranici, sljedeće informacije se prikupljaju, nakratko pohranjuju i upotrebljavaju:

 • IP adresa
 • Datum i vrijeme pristupa
 • Razlika u vremenskoj zoni u odnosu na vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • Sadržaj zahtjeva (određeno web mjesto)
 • Status pristupa / šifra HTTP statusa
 • Količina prenesenih podataka
 • Web stranica koja traži pristup
 • Preglednik, postavke jezika, verzija operativnog sustava softvera i površine preglednika

Nadalje, radi zaštite naših legitimnih interesa, pohraniti ćemo takve informacije na ograničeno vrijeme kako bismo mogli pokrenuti praćenje osobnih podataka u slučaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima ili slučaju pokušaja istog (čl. 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Postavljanje kolačića

Što su kolačići?

Ova web stranica upotrebljava takozvane „kolačiće”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u memoriji Vašeg uređaja putem preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. željeni jezik ili postavke web stranice) koje nam Vaš preglednik može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno poslati kada sljedeći put posjetite našu web stranicu.

Koje kolačiće upotrebljavamo? 

Razlikujemo dvije glavne kategorije kolačića: (1) nužne kolačiće, koji su ključni za pregledavanje web stranice i korištenje njezinog sadržaja, i (2) neobvezne kolačiće (npr. analitički kolačići, ciljani kolačići, funkcionalni kolačići), koji primjerice služe za analizu web stranice, personalizaciju web stranice i za marketinške svrhe. Gumb u nastavku vodi na Centar za postavke privatnosti i pruža detaljni opis neobveznih kolačića koji se koriste: 

 

Cookies used for technical purpose

Podložno Vašoj privoli

Neobvezne kolačiće koristimo samo ako smo pribavili Vašu prethodnu privolu (članak 6., stavak 1., točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka). Kada prvi put pristupite našoj web stranici, pojavit će se natpis u kojem će se od Vas zatražiti da nam date svoju privolu za postavljanje neobveznih kolačića. Ako date privolu, postavit ćemo kolačić na Vaše računalo i natpis se više neće pojaviti sve dok je kolačić aktivan. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako ga sami izbrišete, natpis će se ponovno pojaviti kada sljedeći put posjetite našu web stranicu te će ponovno tražiti Vašu privolu. 

Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U svom pregledniku u bilo kojem trenutku možete konfigurirati ili potpuno isključiti upotrebu kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničenja funkcija ili negativno utjecati na korisničku prilagođenost naše web stranice. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti na postavljanje neobveznih kolačića korištenjem opcije prigovora u Centru za postavke privatnosti.

Analiza web stranice i online bihevioralno oglašavanje

Analiza web stranice pomoću Googlea 

Na našoj web stranici koristimo uslugu mrežne analize društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google”). Google će u naše ime analizirati Vaše korištenje naše web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje ste posjetili, vrsta Vašeg preglednika, Vaše jezične postavke, Vaš operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će prenesene na Googleov poslužitelj u SAD-u radi pohrane i analize. Zatim ćemo rezultate te analize dobiti u anonimnom obliku. Tijekom tog postupka, Vaši podaci o korištenju neće biti povezani s Vašom punom IP adresom. Na web stranici smo aktivirali Googleovu funkciju anonimiziranja IP adrese, koja će nakon svakog podatkovnog prijenosa Googleu izbrisati posljednjih 8 bitova (vrsta IPv4) ili posljednjih 80 bitova (vrsta IPv6) Vaše IP adrese.

Nadalje, sklapanjem posebnih ugovora s Googleom jamčimo odgovarajuću razinu zaštite podataka u odnosu na obradu osobnih podataka koju Google obavlja u SAD-u. 

Svoju privolu za korištenje analize web stranice možete povući u bilo kojem trenutku na način da preuzmete i instalirate pruženi Googleov dodatak za preglednik ili upravljanjem Vašim privolama u Centru za postavke privatnosti, a u tom će se slučaju postaviti kolačić za odjavu. Obje opcije spriječiti će primjenu analize web stranice sve dok koristite preglednik na kojem ste instalirali dodatak odnosno ako ne izbrišete kolačić za odjavu.

Dodatne informacije o usluzi Google Analytics dostupne su u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, Smjernicama o privatnosti i zaštiti podataka Google Analyticsa te u Googleovim Pravilima o zaštiti privatnosti

Online bihevioralno oglašavanje pomoću Googlea

Ova web stranica koristi uslugu online bihevioralnog oglašavanja društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google”).

Google će analizirati kako koristite ovu web stranicu. U tu svrhu Google se koristi kolačićima koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje ste posjetili, vrsta Vašeg preglednika, Vaše jezične postavke, Vaš operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će prenesene na Googleov poslužitelj u SAD-u radi pohrane i analize. Naš partner Google i mi upotrijebiti ćemo te informacije kako bismo bolje prilagodili naše oglase Vama i Vašim interesima, ograničili broj prikaza istog oglasa, procijenili učinkovitost promotivnih kampanja te kako bismo bolje razumjeli ponašanje posjetitelja nakon što vide određeni oglas. Kada posjetite neku drugu web stranicu u okviru mreže „Google Display Network” (Googleova prikazivačka mreža), mogu Vam se prikazati skočni prozori koji su prilagođeni Vašim interesima na temelju informacija prikupljenih na našoj web stranici.

Nadalje, sklapanjem posebnih ugovora s Googleom jamčimo odgovarajuću razinu zaštite podataka u odnosu na obradu osobnih podataka koju Google obavlja u SAD-u. 

Svoju privolu za prijenos informacija Googleu u svrhu online bihevioralnog oglašavanja možete povući u bilo kojem trenutku na način da upravljate svojim privolama u Centru za postavke privatnosti, a u tom će se slučaju postaviti kolačić za odjavu, ili tako da preuzmete i instalirate Googleov dodatak za preglednik koji nudi Google. Obje opcije spriječiti će primjenu usluge online bihevioralnog oglašavanja sve dok koristite preglednik na kojem ste instalirali dodatak odnosno ako ne izbrišete kolačić za odjavu.

Google je odgovoran za obradu Vaših osobnih podataka koje prikuplja izravno s naše web stranice za potrebe usluga online bihevioralnog oglašavanja. Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u mogućnosti pružiti obvezujuće informacije o opsegu i svrsi takve obrade Vaših osobnih podataka. Stoga posjetite Googleove informacije o privatnosti podataka kako biste dobili dodatne informacije o tome kako i koliko dugo Google obrađuje Vaše osobne podatke. U trenutku pripreme ove izjave o privatnosti, Googleove informacije bile su dostupne na stranici Googleove Smjernice za zaštitu podataka za oglašavanje. Dodatne informacije o zaštiti podatka u Googleu možete pronaći u njihovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Informacije o nuspojavama i pritužbama na kvalitetu

Ova web stranica nije namijenjena niti osmišljena za komunikaciju o nuspojavama, izostankom terapijskog učinka, greškama u lijekovima, proizvodima sa sivog tržišta / krivotvorenim lijekovima, netočnoj ili neispravnoj upotrebi, pritužbama na kvalitetu i/ili drugim problemima koji se odnose na sigurnost ili kvalitetu proizvoda društva Bayer. Ako želite prijaviti nuspojave ili podnijeti pritužbu na kvalitetu proizvoda, molimo obratite se Vašem zdravstvenom radniku (npr. liječniku ili ljekarniku), lokalnom zdravstvenom tijelu ili prijavite neželjene nuspojave putem naše web stranice.

Ako nam ipak prijavite neželjene nuspojave ili druge probleme u vezi sa sigurnošću ili kvalitetom Bayerovih proizvoda, bit ćemo zakonsko obvezani postupati u vezi s Vašom komunikacijom i možda ćemo Vas morati kontaktirati radi pojašnjenja. Nakon toga, možda ćemo morati obavijestiti nadležna zdravstvena tijela o problemima koje ste prijavili. U tom kontekstu, Vaši će se podaci proslijediti u pseudonimiziranom obliku, tj. neće se proslijediti informacije pomoću kojih Vas je moguće izravno identificirati. Možda ćemo također morati proslijediti pseudonimizirane obavijesti kompanijama iz naše grupe i partnerima s kojima surađujemo, u mjeri u kojoj su oni također dužni obavijestiti nadležna zdravstvena tijela.

Dodatne informacije o privatnosti podataka i prijavama nuspojava dostupne su u Bayerovoj izjavi o privatnosti podataka o farmakovigilanciji.

Ankete i povratne informacije korisnika

Sudjelovanje u korisničkim anketama koje se povremeno provode na našoj web stranici ili pružanje povratnih informacija je dobrovoljno. Za anketiranje korisnika ili traženje povratnih informacija upotrebljavamo funkcionalne kolačiće. Tehničke informacije koje su zabilježene korisničkim anketama iste su informacije koje se bilježe kad korisnici posjete web stranicu (pogledajte gore). Vaši odgovori poslani tijekom korisničke ankete ili koji su pruženi s povratnim informacijama neće biti povezani s Vašim osobnim podacima, kao što je Vaša IP adresa. Pravnu osnovu za obradu Vaših osobnih podataka čini naš legitimni interes (čl. 6 (1) (f) Opće uredbe o zaštiti podataka) jer je takva obrada podataka potrebna kako bismo Vam omogućili pristup anketi, a sudjelovanje je dobrovoljno. Vaši se podaci nakratko pohranjuju i obrađuju.

Primatelji osobnih podataka

Naručena obrada 

Za obradu Vaših osobnih podataka u određenoj ćemo mjeri koristiti specijalizirane pružatelje usluga koji obrađuju Vaše podatke u naše ime (npr. IT-podrška ili cloud usluge). 

Pružatelje takvih usluga pažljivo odabiremo i redovito nadgledamo. Na temelju odgovarajućih sporazuma o obradi podataka, oni će obrađivati osobne podatke isključivo sukladno našim uputama. 

Povezana društva 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa svojim povezanim društvima iz Bayer Grupe, kada je to nužno za gore opisane svrhe.  

Državna tijela i institucije 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s tijelima za provedbu zakona ili drugim državnim tijelima i institucijama ako je to propisano zakonom ili nužno za gore opisane svrhe. 

Vanjski odvjetnici 

Kako bismo podržali pravne odluke te podnosili pravne zahtjeve ili se od njih branili, možemo dijeliti Vaše osobne podatke s vanjskim odvjetnicima. 

Potencijalni kupci u kontekstu spajanja i preuzimanja 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s potencijalnim kupcem u slučaju preuzimanja, spajanja ili bilo koje druge vrste korporativnog prijenosa ili prijenosa imovine koji uključuju promjenu vlasništva ili kontrole koja se odnosi na nas ili na naše usluge. 

Informacije o Vašim pravima

Sljedeća prava su Vam općenito dostupna u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka:

 • pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje pohranjujemo; 
 • pravo da zatražite ispravak, brisanje ili ograničenu obradu Vaših osobnih podataka; 
 • pravo na ulaganje prigovora na obradu zbog našeg legitimnog interesa ili javnog interesa, osim ako možemo dokazati da postoje uvjerljivi i opravdani razlozi koji imaju prednost pred Vašim interesima, pravima i slobodama, ili da se takva obrada provodi u svrhu dokazivanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; 
 • pravo na prenosivost podataka; 
 • pravo na podnošenje pritužbe tijelu za zaštitu podataka; 
 • ako ste dali svoju privolu za obradu Vaših osobnih podataka, u bilo kojem trenutku i s budućim učinkom možete povući svoju privolu. Takvo povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja.

Kontakt

Ako imate pitanja u vezi s privatnosti podataka ili ako želite ostvariti svoja prava, molimo Vas da zahtjev uputite putem našeg obrasca za kontakt ili se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedećoj adresi: 

Službenik za zaštitu osobnih podataka 
Bayer d.o.o 
Radnička cesta 80 
10000 Zagreb 

Izmjene i dopune izjave o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati svoju izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj web stranici. Sve izmjene i dopune stupaju na snagu danom objave na našoj web stranici. Stoga Vam preporučujemo da redovito posjećujete stranicu kako biste se informirali o mogućim ažuriranjima.

Izjava od dana: 23. 3. 2023.

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.