Pitice sa šunkom i jajima

Zdravi doručak

Zbilja je važno kako započinjemo dan. Mnogi ujutro baš i ne obraćaju pozornost na pravila prehrane, no zdrava prehrana trebala bi imati veoma važnu ulogu u našem životu. Ako netko pati od prekomjerne težine ili problema s kolesterolom, još je važnije obratiti pozornost na uravnoteženu prehranu čak i pri prvom obroku u danu. Pojedite raznovrstan i bogat doručak i pobrinite se da u svoj jutarnji obrok uključite zdravu hranu. Ovdje pružamo nekoliko mogućnosti.

RECEPTI

Punjene lađice od tikvica

Zdravi glavni obrok

Možemo puno učiniti za zdravlje svojeg srca ako prihvatimo savjete liječnika o načinu života, ali i ako se pridržavamo zdrave prehrane. Već i male promjene mogu pozitivno utjecati na naše zdravlje. Upoznajmo i isprobajmo jela pripremljena na moderan način, od zdravijih sastojaka. Iskusimo da zdrava hrana nije nužno bezokusna i loša, već da postoje brojna zdrava raznovrsna jela koja možemo pripremiti.

RECEPTI

Rižoto od cikle i gljiva

Bezmesne poslastice

Jedno je od temelja zdrave prehrane umijeće kuhanja uporabom neuobičajenih sastojaka. Na primjer, možemo jesti manje mesa! Time ne pogodujemo samo nižoj razini kolesterola, već na taj način kušamo nove okuse i stječemo nova iskustva. Što je više moguće u našu bismo prehranu trebali uključiti voće i povrće te na taj način možemo puno učiniti kako bismo izbjegli nakupljanje prekomjerne težine. Za dijetalnu hranu često se smatra da nije ukusna, no mi ne možemo zamisliti mnogo ukusnijih jela od onih pripravljenih od raznovrsnih salata ili povrća!

RECEPTI

Pita od jabuka

Genijalni slatkiši

Slatkiše često smatramo glavnim uzrokom debljanja. Međutim, ako se pridržavamo određenih pravila, na jednostavan način možemo pripremiti deserte koji mogu biti dio zdrave prehrane. Čak i ako se ne radi baš o dijetalnim jelima, moguće je ispeći, skuhati i pomiješati delikatese koje sadržavaju umjeren broj kalorija. Potpuni nedostatak šećera nije dobar za tijelo, stoga otkrijmo trikove koji nam mogu pomoći da jedemo deserte, a pridržavamo se uravnotežene prehrane.

RECEPTI

Salata od tune i avokada

Lagana večera

Navečer je također važno što jedemo. Rad našeg tijela usporava se već nakon 6 sati poslijepodne, pa čak i ako ne obraćamo puno pozornosti na pravila prehrane tijekom dana, za večeru je bolje odabrati jela koja se uklapaju u zdravu prehranu. Umjesto uobičajene hladne večere u obliku sendviča, uz nekoliko jednostavnih ideja lako se možete pridržavati zdrave prehrane i u večernjim satima.

RECEPTI

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.