Carpaccio od goveđeg filea s umakom od meda i senfa

Carpaccio od goveđeg filea s umakom od meda i senfa

Sastojci (za 4 osobe):

  • 230 g goveđeg filea
  • 1 žlica senfa dijon
  • 1 žlica meda od akacije
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Očistite file od opni i odrežite uski dio. Začinite solju i paprom, a zatim zagrijte tavu. Pržite meso na malo ulja kako bi dobilo ujednačenu, tamnu koricu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 90 stupnjeva 25 minuta, zatim ostavite da se ohladi i stavite u zamrzivač. Kada se meso zamrzne, narežite ga vrlo oštrim nožem i posložite komade na pladnju. Na sredinu pladnja stavite rikolu začinjenu malom količinom maslinova ulja i limunova soka. Komade mesa posipajte svježe mljevenim paprom i slanim kaparima. Naposljetku pomiješajte senf i med s uljem i dobivenim umakom lagano prelijte meso i salatu.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.