Burrito s avokadom, lećom i rajčicom

Burrito s avokadom, lećom i rajčicom

Burrito je jedan od onih ukusnih meksičkih specijaliteta koji će vas zasititi u tren oka. Riječ je o zasitnom i hranjivom jelu, vjerojatno zato što su ga osmislili rudari i pastiri u sjevernom dijelu Meksika. Burrito se sastoji od obilnog nadjeva umotanog u tortilju (pripremljenu od brašna ili kukuruznog brašna) podvrnutu na dnu. Naravno, ako vam se ne da zamarati umatanjem, možete ga umotati kao palačinku, time nećete promijeniti okus. Usredotočit ćemo se na nadjev koji je zdrav i bez mesa, a priprema se od leće. Ovo je zapravo vegansko jelo, a toliko je zasitno da meso nikome neće nedostajati. Poslužit će kao savršeni ručak ili večera.

Sastojci:

  • 1 pakiranje tortilja
  • 1 šalica crvene leće
  • 2 luka
  • 2 zrele rajčice
  • 1 zreli avokado
  • 1 limeta
  • sol, papar, začinsko bilje i začini po ukusu: čili, korijandar, đumbir
  • maslinovo ulje

Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitne kockice. Počnite ga pirjati i odmah dodate rajčice kako bi otpustile aromu. Isperite i ocijedite leću, a zatim je stavite na tavu. Počnite ih miješati, dodajte dovoljno vode da biste prekrili sadržaj i kuhajte dok ne omekša. Po potrebi dodatno začinite, ovisno o tome koliko pikantno jelo želite. Kada voda ispari, ostat će pire od leće. U međuvremenu narežite rajčice na kockice, ogulite i nasjeckajte avokado i ocijedite limetu. Zagrijte tortilje s obiju strana na tavi. Samo ih zagrijavate. Na sredinu stavite nekoliko žlica leže, na vrh stavite rajčice i avokado te poprskajte sokom od limete. Zamotajte tortilju tako da na vrhu bude otvorena, a na dnu podvrnuta.

Ako niste vegan, malo vrhnja ili ribanog sira dodatno će poboljšati okus, ali bit će ukusno i zasitno i bez tih dodataka.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.