Jaja punjena zrnatim sirom i lososom

Jaja punjena zrnatim sirom i lososom

Ova posebna jutarnja delikatesa istodobno će razmaziti naše nepce i zadovoljiti dnevnu potrebu za proteinima. Moramo priznati da ovo nije doručak koji ćete začas pripremiti ako ste se kasno probudili. Ovaj se obrok priprema nešto dulje, a bilo bi idealno pripremiti ga navečer kako biste ga ujutro mogli poslužiti i uživati.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 3/4 šalice zrnatog sira
  • 2 – 3 žlice kiselog vrhnja
  • stručak začinskog bilja (kopar ili peršin)
  • sol i papar po želji
  • 120 g dimljenog fileta lososa

Tvrdo skuhajte jaja. Nakon što se ohlade, oljuštite ih i narežite napola po dužini. Pažljivo izvadite žutanjke i zgnječite ih vilicom. Umiješajte zrnati sir i kiselo vrhnje da biste dobili lijepu pjenastu smjesu. Po želji začinite solju, paprom i začinskim biljem. Napunite jaja smjesom i na vrh stavite zamotani komad lososa. Mogu se poslužiti s integralnim tostom, ali ako ste na dijeti, bit će jednako zasitna i ukusna kao samostalni obrok.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.