Palačinke sa špinatom i feta sirom

Palačinke sa špinatom i feta sirom

Palačinke nisu najlaganiji obrok na svijetu, ali neke sastojke možete zamijeniti zdravim alternativama, na primjer možete upotrijebiti integralno pšenično ili rižino brašno, koji su mnogo bolji izbor. Ako vam je ta ideja odbojna, pokušajte pripremiti tanke i lagane palačinke. Budući da pripremamo slane palačinke koje nećemo napuniti slatkim nadjevom, ne treba vas mučiti grižnja savjesti. Ovaj recept možemo učiniti još zdravijim!

Sastojci:

  • 12 – 15 palačinki
  • 1 pakiranje mladog špinata
  • 200 g feta sira
  • 1/3 šalice pinjola
  • maslinovo ulje
  • bijeli papar

Ispecite palačinke, a u međuvremenu narežite sir feta na kockice. Pržite pinjole na suhoj tavi i stavite ih u zdjelu. U tavu dodajte malo maslinovog ulja i pričekajte da se špinat smežura. Dodajte samo bijeli papar. Nemojte dodavati sol - feta sir dovoljno je slan. Pomiješajte smežurani špinat s kockicama feta sira. Napunite palačinke smjesom i posipajte ih pinjolima. Dobit ćete laganu i ukusnu večeru.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.