Zeleni smoothie

Zeleni smoothie

Zeleni smoothie vjerojatno je najzdraviji obrok koji možete konzumirati ujutro. Spreman je za 10 minuta i toliko je raznolik da svakog dana možete pripremiti drukčiju inačicu. Možda će vam trebati vremena da se naviknete na zelenu boju, ali okus će vas brzo pridobiti. Ako upotrijebite dvije vrste povrća i dvije vrste voća, vaš će dan započeti hranjivim napitkom koji je bogat vlaknima, brojnim vitaminima i mineralima, a istodobno je izuzetno ukusan!

Sastojci:

  • povrće: krastavci, štapići celera, brokula, špinat, tikvice, zelena salata, avokado
  • voće: banane, sve vrste bobičastog voća, jabuke, dinja, breskva, ananas
  • 2 žlice kokosova ulja
  • 1 žličica ksilitola, zaslađivača od stevije, javorova sirupa ili agavina sirupa
  • 1 šalica vode, kokosove vode ili bademova mlijeka
  • začinsko bilje: peršin, bosiljak, menta
  • prstohvat mljevenog đumbira ili malo limunova soka

Priprema:

Ogulite voće i povrće i stavite ih u sjeckalicu (ili u zdjelicu ako upotrebljavate štapni mikser). Ako upotrebljavate tvrđe povrće, preporučujemo da ga prije uporabe naribate ili usitnite. Dodajte malo tekućine i malo zaslađivača. Ako ste raspoloženi za nove okuse, dodajte nešto začinskog bilja ili limunova soka. Miješajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu i uživajte. Slobodno eksperimentirajte sa sastojcima.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.