Rižoto od šparoga

Rižoto od šparoga

Šparoge su jedna od najvećih proljetnih radosti.

Zelene šparoge ne morate guliti – dovoljno je odrezati tvrde krajeve. Savijena šparoga prirodno se lomi kod tvrdog donjeg dijela koji treba baciti. Bijele šparoge treba oguliti oštrim nožem ili ljuštilicom za krumpir te im pritom treba odrezati krajeve. Najbolji je način pripreme šparoga u slanoj vodi ili u loncu za kuhanje na pari. Tako ćete postići najbolji okus u kojem možete potpuno uživati zahvaljujući ovom receptu za rižoto.

Sastojci:

  • 1 stručak šparoga
  • sol, bijeli papar
  • biljno ulje
  • stručak mladog luka
  • 1 i 1/3 šalice riže
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 3 – 4 žlice mascarpone sira

Očistite i nasjeckajte mladi luk pa ga pirjajte na malo ulja. Dodajte opranu rižu i pržite je dok ne pobijeli, a zatim dodajte pileći temeljac (ili vruću vodu i kocku za juhu). Dodajte malo soli i papra i kuhajte s poklopcem dok ne bude skoro gotovo. Očistite šparoge prema navedenim uputama i kuhajte ih u vreloj vodi dok ne postanu hrskave. Narežite ih na komadiće od 2,5 cm, umiješajte ih u rižoto i kuhajte još nekoliko minuta. Umiješajte nekoliko žlica mascarpone sira kako biste dobili kremasti rižoto. Prekrijte jelo i malo pričekajte, ali poslužite ga vruće..

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.