Smrznuti jogurt od kivija

Smrznuti jogurt od kivija

Ljeto je nezamislivo bez sladoleda. Međutim, ako pazite na liniju, bolje vam je pripremiti vlastiti domaći sladoled umjesto da kupujete gotovi. I ne, ne treba vam aparat za pripremu sladoleda, možete samo povremeno dobro promiješati sladoled tijekom zamrzavanja. Lagani jogurt i kiselkasti okus kivija osvježavajuća su ljetna kombinacija.

Sastojci:

  • 2 šalice običnog jogurta
  • 1/2 šalice šećera
  • 7 – 8 kivija
  • 200 ml šlaga

Priprema:

Ogulite kivije i narežite ih na kocke, zatim ih stavite u blender zajedno s jogurtom. Dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Miksajte šlag dok ne očvrsne i nježno ga umiješajte u smjesu. Prebacite kremu u veliku zdjelu. Stavite u zamrzivač i dobro promiješajte svakih 30 minuta. Trebao bi se stvrdnuti za 3 do 4 sata. Poslužite u čašicama i ukrasite ploškama kivija.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.