Brownie muffini

Brownie muffini

Kada vas uhvati želja za slatkim, nemoguće ju je potisnuti. Jednostavno morate pojesti malo čokolade.

Drago mi je što vas možemo obavijestiti da je ozbiljno eksperimentiranje rezultiralo tortom koja je besramno čokoladna, ali se i jednostavno priprema. Radi jednostavnosti, pripremit ćemo je u kalupu za muffine. Ako imate košarice za muffine, praktički ste pošteđeni postupka pranja. Postupak pečenja ne traje dugo, pa ako imate sve sastojke, priprema će biti kratka i slatka.

Sastojci: (za 12 muffina)

  • 100 g tamne čokolade (sa 60 – 70 % kakaa)
  • 100 g maslaca
  • 1/2 šalice šećera od šećerne trske
  • 1 šalica brašna
  • 2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta kave (ili 3,5 žlica kave)
  • 4 – 5 žlica gustog džema od marelica
  • 60 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Razlomite čokoladu i narežite maslac na kockice. Otopite obje namirnice u loncu za kuhanje na pari. Razbijte 3 jaja u zdjelu za miješanje i dodajte šećer. Miksajte ih dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte kavu (ekstrakt), pažljivo umiješajte brašno i kakao u prahu, a zatim dodajte džem i dobro promiješajte. U međuvremenu uklonite otopljenu čokoladu s maslacem s vatre i ostavite da se malo ohladi, ali pazite da se ponovno ne stvrdne. Kada se malo ohladi, brzo je umiješajte u smjesu od jaja i žlicom stavljajte smjesu u košarice za muffine koje ste prethodno poslagali u lim za muffine. Po svakom muffinu posipajte 6 – 8 čokoladnih mrvica – oduševit će vas izgledom i okusom.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 20 – 25 minuta. Kava pojačava okus čokolade, a džem od marelice osigurat će mekoću i kremastu teksturu te će spriječiti isušivanje.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.