Zalogaji s pestom od cikle

Zalogaji s pestom od cikle

Određene vrste izrazito zdravog povrća obvezno bi nam se trebale svidjeti, i trebali bismo ih jesti mnogo češće. Naučili smo da se cikla može pripremiti na razne načine. Trebali biste je isprobati u što više recepata i jesti kad god možete. Pečena cikla s balzamskim octom izvrstan je prilog. Od cikle se može pripremiti i juha, a ako je kombinirate s čokoladom, dobit ćete izvrstan kolač. Rijetkima pada na pamet iskoristiti je za pripremu pesta. Naravno, takav se pesto razlikuje od onog na koji smo navikli. Umjesto da ga stavite u špagete, preporučujemo da ga namažete na tost ili poslužite kao dodatak za umakanje krekera na tulumu.

Sastojci:

  • 450 g cikle
  • 3/4 šalice oraha
  • 2 žlice gotovog hrena
  • sol i papar po želji
  • 1 – 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Dobro operite ciklu, dobro je protrljajte i zatim je pecite u pećnici prekrivenu aluminijskom folijom dok ne omekša. Svaki glavicu cikle nabodite na vilicu i ogulite pa ostavite da se ohladi. U međuvremenu lagano popržite orahe na suhoj tavi. Stavite orahe i ohlađenu ciklu u blender, dodajte maslinovo ulje i dvije žlice gotovog hrena iz staklenke. Začinite solju i paprom, zgnječite u blenderu i prebacite u staklenke. Namažite na slane krekere i ukrasite po želji: možete dodati malo kozjeg sira, tanke ploške rotkvice, klice ili pržene pinjole. Uživajte u laganim i ukusnim zalogajima.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.