Fettuccini s lososom i špinatom

Fettuccini s lososom i špinatom

Iz nekog se razloga špinat i losos izvrsno slažu. Ako je poseban razlog ikada postojao, davno je zaboravljen, ali jedno je sigurno: ružičasti losos često se poslužuje sa svijetlozelenim špinatom. Možda jednostavno dobro izgledaju zajedno? Dakako, obje su namirnice iznimno zdrave. Pri pripremi špinata moramo paziti da se kuhanjem ne izgube hranjive tvari, ali u ovom smo se receptu za to pobrinuli.

Sastojci:

  • 450 g tjestenine fettuccini
  • 50 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji
  • 230 g fileta od lososa
  • 230 g mladog špinata
  • 1 limun

Skuhajte tjesteninu u vreloj slanoj vodi i ocijedite je kad se skuha al dente. Isperite losos i narežite ga na četvrtaste komadiće veličine 2,5 cm. Dodajte papar i sol, a zatim pržite u mješavini maslaca i maslinova ulja dok ne dobije koricu. Lopaticom prebacite losos na tanjur. Dodajte sok i koru dobro opranog limuna u tavu premazanu maslacem, dodajte ocijeđenu tjesteninu i dobro je prekrijte smjesom od limuna. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ubacite mladi špinat. Umiješajte listove špinata tako da se smežuraju, ali da pritom ne izgube svijetlu boju. Naposljetku ponovno dodajte komadiće lososa i poslužite.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.