Pileća prsa s rajčicama i mozzarellom

Pileća prsa s rajčicama i mozzarellom

Ako nemate vremena kuhati i treba vam ideja za brzi ručak ili večeru, piletina je često rezervna opcija. Većini se ljudi sviđa, a ništa se ne priprema tako brzo kao pileća prsa. Riječ je o iznimno svestranoj namirnici kojoj možemo dodati dašak talijanske kuhinje. Rajčice, mozzarella i pesto – to je sve! Upijamo talijansko sunce za stolom.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 3 – 4 žlice crvenog pesta
  • 3 – 4 rajčice
  • 8 – 10 kriški mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji

Priprema:

Narežite pileća prsa na trakice od 2,5 cm i začinite ih solju i paprom. Posložite trakice piletine na veliki lim za pečenje premazan maslinovim uljem. Svaki komadić premažite crvenim pestom, zatim na vrh stavite ploške rajčice i prekrijte sve mozzarellom. Pecite 50 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Poslužite s rižom, krumpirima ili salatom.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.