Mini palačinke od banane

Mini palačinke od banane

Jeste li znali da su banane savršeni sastojak za palačinke? To je sjajan način da ih iskoristite, posebno ako imate banane koje su poprimile smeđu boju, a to se često događa u kućanstvu. Samo ih trebate umutiti s jajima da biste dobili pjenastu smjesu i pažljivo ih ispeći kao male palačinke. Zaboravite na ideju o prevrtanju palačinki u zraku i zamisao o iznimno laganim palačinkama koje se mogu preklapati. Umjesto njih poslužite male diskove s domaćim džemom ili krem-sirom.

Sastojci (za 3 – 4 porcije)

  • 3 zrele banane
  • 3 jaja podijeljena na žutanjke i bjelanjke
  • 3 – 4 žlice krupice ili mljevene riže
  • 1 šalica i 5 žlica mlijeka
  • malo biljnog ulja ili topljenog maslaca

Priprema:

Stavite 3 – 4 žlice mljevene riže (ili krupice) u duboku zdjelu i dodajte dovoljnu količinu mlijeka da biste je prekrili. Zgnječite banane u istoj zdjeli, a zatim dodajte žutanjke. Miješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg i umiješajte smjesu. Zagrijte malo maslaca (ili ulja) i ulijte smjesu u tavu u malim krugovima. Drvenom lopaticom pokušajte podignuti rubove malih diskova kako biste provjerili jesu li pečeni. Ako malo zagore, bit će jako ukusni, ali budite oprezni – zbog visokog udjela šećera banane lako zagore. Nemojte se udaljavati od štednjaka: stavite drvenu lopaticu ispod palačinke i pažljivo je okrenite. Pecite dok obje strane ne budu spremne.

Poslužite s cimetom, džemom ili svježim voćem. To je to! Zdrav i hranjiv doručak bez glutena i šećera.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.