Pitice sa šunkom i jajima

Pitice sa šunkom i jajima

Raspoloženi ste za brzu inačicu sendviča za doručak? Posegnite za smrznutim lisnatim tijestom. Ne morate ga ni odmrzavati. Možete ga izvaditi iz zamrzivača neposredno prije nego što pitice stavite u pećnicu. Dok se peku, imate dovoljno vremena popiti šalicu kave ili pripremiti svoju obitelj za početak dana. Doručak je prikladno vrijeme za unos ugljikohidrata. Zahvaljujući visokom udjelu proteina iz šunke i jaja, ove su pitice prava energetska bomba.

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 8 šnita delikatesne šunke
  • 8 cijelih jaja
  • klice rotkvice, vlasac ili rikola
  • sol i papar po želji

Odmotajte lisnato tijesto i oblikujte ga u veliki kvadrat, a rubove odrežite oštrim nožem. Narežite tijesto na osam jednakih kvadrata, ili manje, ovisno o broju osoba u vašem kućanstvu i njihovu jutarnjem teku. Kalup za muffine obložite kvadratima tijesta. Lagano pritisnite sredinu svakog kvadrata prema dolje kako bi se rubovi i kutovi usmjerili prema gore. Na svaki kvadrat stavite šnitu šunke, zatim razbijte jaje i izlijte ga na vrh. Posolite i popaprite po želji. Pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Kada se ispeku, posipajte klicama rotkvice, vlascem ili rikolom. Doručak je spreman!

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.