Kuglice od kokosa i zrnatog sira

Kuglice od kokosa i zrnatog sira

Na prvi pogled ova poslastica izgleda kao popularni talijanski desert od kokosa, ali ova je inačica mnogo zdravija, a tvrdim čak i da je ukusnija. Okus i miris kokosa melem su za osjetila koji donosi čaroliju egzotičnih destinacija.

Sastojci (za 3 – 4 porcije)

  • 1 šalica zrnatog sira (kremaste teksture)
  • 1 mala limenka kokosova mlijeka (160 ml)
  • 1 – 2 žličice kokosova ulja
  • 1/2 šalice šećera (idealno šećer od šećerne trske ili ksilitol)
  • 50 – 100 g kokosovih mrvica
  • blanširani cijeli bademi

Priprema:

U zdjeli miješajte zrnati sir sa šećerom dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte kokosovo ulje i malu limenku (nadajmo se gustog i kremastog) kokosovog mlijeka. Oblikujte loptice i u svaku stavite jedan badem. Uvaljajte ih u mrvice kokosa i stavite ih u hladnjak. Poslužite kad se stvrdnu. Riječ je o laganom, zdravom i niskokaloričnom desertu.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.