Filet bakalara s gljivama i šparogama

Filet bakalara s gljivama i šparogama

Neupitno je da bismo trebali redovito jesti ribu. Omega-3 masne kiseline, koje sadrže i morski plodovi, iznimno su dobre jer pridonose održavanju normalnih razina triglicerida u krvi te normalnom radu srca. Ne postoji opravdanje za to da ribu ne jedemo najmanje jednom tjedno – vrlo se brzo priprema. A ako se povrće koje se poslužuje uz ribu također brzo pripremi, izaći ćemo iz kuhinje u tren oka.

Sastojci:

  • 600 g fileta bakalara
  • sol i papar po želji
  • maslinovo ulje
  • krušne mrvice ili grubo mljevene kukuruzne pahuljice
  • 200 g gljiva
  • 1 stručak šparoga
  • malo maslaca

Priprema:

Narežite filet bakalara na ploške, posolite i popaprite po želji i svaku stranu pecite na vrućem maslinovom ulju 2 – 3 minute. Kada završite, postavite ribu u vatrostalnu posudu, posipajte je krušnim mrvicama ili kukuruznim pahuljicama, dodajte malo maslaca i pecite u pećnici još 15 minuta. Očistite gljive i nasjeckajte ih. Dodajte sol i papar, pirjajte ih na malo maslinova ulja i stavite ih sa strane. Očistite šparoge (odlomite donji dio stabljike i upotrijebite samo gornju polovicu). Kuhajte ih u slanoj vodi 4 – 5 minuta, a zatim ih narežite na komadiće od približno 2,5 cm i pirjajte na malo maslinova ulja. Postavite ih na pladanj i odmah poslužite.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.