Mesne okruglice u umaku od bosiljka i rajčice

Mesne okruglice u umaku od bosiljka i rajčice

Čak i ako nemamo priliku putovati, možemo se otisnuti na putovanje u svojoj mašti – ili u kuhinji! Od prave hrane osjećat ćete se kao da šetate na suncu, lješkarite na plaži ili uživate u zalasku sunca s čašom finog vina u ruci. Naravno, tek nakon izvrsne večere. Božanstvena kombinacija bosiljka i rajčice iz ovog recepta odvest će vas u Italiju.

Sastojci:

  • 2 šalice nemasnog mljevenog mesa
  • 1 luk
  • sol i papar po želji
  • 2 i 1/2 šalice oguljenih konzerviranih rajčica
  • 5 – 6 cherry rajčica
  • 1 šalica crnog vina
  • 8 – 10 listića bosiljka
  • maslinovo ulje

Priprema:

Umiješajte sol i papar u mljeveno meso, a zatim ga oblikujte u male mesne okruglice. Popržite ih na malo maslinova ulja u tavi i zatim ih stavite na tanjur. Svakako uklonite suvišne masnoće. Sada su dobili lijepu koricu, ali još ćete ih pirjati u umaku. Usitnite luk i pirjajte ga na malo maslinova ulja. Dodajte rajčice iz konzerve i začinite ih solju i paprom (po želji dodajte malo šećera). Narežite cherry rajčice na četvrtine i dodajte ih na tavu, a zatim ulijte vino i ostavite da proključa. Stavite mesne okruglice u umak i lagano ih kuhajte dok ne omekšaju. Prije nego što maknete umak s vatre, dodajte stručak svježih listova bosiljka. Obično se poslužuju sa špagetima, ali bit će ukusne i na tostu. Riječ je o izrazito ukusnom jelu!

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.