Pečeni pileći zabaci s krumpirima, paprikama i začinima

Pečeni pileći zabaci s krumpirima, paprikama i začinima

Katkad tijekom ljetnih dana niste raspoloženi za kuhanje, posebno ako ono uključuje miješanje jela u loncu nad vrućim štednjakom. Pećnica je rješenje za takve situacije, a u njoj često možete proizvesti prekrasne kombinacije okusa. Nabavljanje odgovarajućih namirnica pola je posla. Kada nabavite odgovarajuće namirnice, jednostavno ćete pripremiti neko jelo.

Sastojci:

  • 8 – 10 pilećih zabataka
  • 5 – 6 krumpira
  • 1 stabljika poriluka
  • 3 paprike (crvena, zelena, žuta)
  • sol i papar po želji
  • stručak ružmarina
  • maslinovo ulje

Priprema:

Ogulite krumpire i narežite ih na ploške, zatim uklonite sjemenke iz paprika i nasjeckajte ih na komadiće. Zatim ogulite i nasjeckajte luk i začinite pileće zabatke solju i paprom. Premažite pravokutnu vatrostalnu posudu maslinovim uljem i u nju stavite pileće zabatke. Posložite narezano povrće između komada mesa i na vrh rasporedite grančice ružmarina. Sve premažite maslinovim uljem. Pecite nešto više od sat vremena u pećnici na 180 stupnjeva.

Povezani recepti:

Aspirin protect 100 mg tablete se koriste za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani odnosno moždani udar te za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon određenih vrsta operacija na krvnim žilama, kako bi se krvne žile proširile ili postale prohodne.

 

Djelatna tvar lijeka Aspirin protect 100 mg želučanootporne tablete je acetilsalicilatna kiselina. Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni. 
Nositelj odobrenja za stavljanje u promet u Hrvatskoj je
Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.